Ben je 50-plusser? Wel of niet gepensioneerd... bij ZilverKlus ben JIJ belangrijk!

Begin november gaat ZilverKlus online. ZilverKlus is een website waar 50-plussers en senioren, andere mensen in de buurt helpen met een klusje. Het project heeft een sterk en simpel concept. Heb je een klusje dat je zelf niet kan, of waar je echt geen tijd voor hebt? Ga naar www.zilverklus.be en zet je klus gratis online. Aan de andere kant kan je als 50-plusser of senior je gratis inschrijven als klusser. ZilverKlus.be zorgt dat klus en klusser elkaar vinden. Op die manier is elke klus zo geklaard.

 

ZilverKlus voor de 50-plusser "klusser"

ZilverKlus is een initiatief van Albert Mergeay en Josee Peeters . Een actief seniorkoppel uit Opglabbeek, aan de vooravond van hun wettelijk pensioen. Zo’n jaar geleden begonnen ze samen met hun zoon Ruben aan het project te bouwen. “Als 50-plusser ben je meer bewust van wat er omgaat in deze leeftijdsgroep. We zagen dat er behoefte was aan een platform als ZilverKlus. Als 50-plusser is er terug wat meer tijd in je leven. Iedereen vult die tijd in met dingen die je graag doet. Laat het nu juist die dingen zijn waar andere mensen hulp bij nodig hebben.” Zegt Albert.

             

 

Niet alleen de typische huis- en tuinklussen

De “klusjes” zoals het op de website wordt genoemd, zijn heel uiteenlopend. “Iedereen kan op ZilverKlus terecht”, gaat Josee verder. “Het gaat niet enkel om huis en tuin klusjes zoals grasmaaien of kuisen. Ook wandelen met de hond, babysitten, koken, belastingaangifte invullen, boodschappen doen, pianoles geven… de lijst is echt eindeloos.” De bedoeling van ZilverKlus is om een laagdrempelig, voordelig en gebruiksvriendelijk platform aan te bieden aan specifiek 50-plussers en gepensioneerden. Een platform waar deze doelgroep hun talenten en vaardigheden kunnen aanbieden om klussen op te knappen voor iedereen die dat wenst.

 

Tot 520 euro per maand belastingvrij bijverdienen

ZilverKlus is opgebouwd rond de wettelijke bepaling van 15 juli 2018 omtrent bijklussen. Alle klusjes kunnen volledig legaal en belastingvrij uitgevoerd worden voor een maximum van € 520 per maand. Je hoeft op dit bedrag geen belastingen of sociale bijdrage te betalen. De website ZilverKlus.be dient enkel om klusser en klusjes samen te brengen. Verdere afspraken en de betaling gebeuren rechtstreeks van klant tot klusser. ZilverKlus neemt dus geen procentje op wat je verdient, wat bij andere platformen wel het geval is.

 

ZilverKlus is een platform op maat van de senior

Er zijn al wel enkele spelers op deze markt, toch is ZilverKlus vrij uniek zegt Albert: “We bleven op onze honger zitten voor een aanbod op “senior maat”. Het gaat bij ZilverKlus dan ook niet enkel om dat extraatje bijverdienen. Zingeving aan het leven, onderhoud van sociale contacten in de buurt en een positieve en actieve levensstijl zijn minsten even belangrijk.” Iedereen kan het platform trouwens gratis gebruiken. Het enige wat je dient te doen om klusser te worden of klusjes te plaatsen, is je gratis registreren en aanmelden als lid van ZilverKlus.

 

Plezier en professionaliteit gaan hand in hand

ZilverKlus mag dan wel uit de schoot van de familie Mergeay gegroeid zijn, ondertussen staat er een heel team achter hen. “Het is voor ons in de eerste plaats heel belangrijk dat we als gezin plezier hebben in wat we doen. Toch wilden we het project op een professionele manier aanpakken met heel veel aandacht voor een optimale (senior)klantvriendelijkheid.” Daardoor was het voor Albert en Josee duidelijk dat ze partners nodig hadden die hun initiatief genegen zijn en op een professionele manier ondersteuning konden geven.

 

Zilverklus gaat op 6 november online

Albert, Josee en Ruben kunnen terugkijken op een jaar van hard werk, veel leren en heel wat plezier. Het platform is klaar en gaat begin november online. De geplande lanceringsdatum is 6 november. De ervaring, kennis en kunde van 50-plussers en senioren is sowieso een meerwaarde voor elke buurt. Een platform als ZilverKlus zou in die buurt wel eens net de ontbrekende schakel kunnen zijn. ZilverKlus is meer dan zomaar een klusplatform, het is ook een sociaal- en buurtplatform. Heb je nog vragen over dit unieke project? Het team van Albert en Josee staat u graag te woord: hallo@zilverklus.be